Smoke Is Bad

Een drietal dagen geleden was ik bezig aan de F14 om wat lampjes te vervangen.  De originele exemplaren van pakweg 1987 zaten er links en rechts nog in en die exemplaren zagen meer zwart dan ermm doorzichtig.

Bon na de 2de vervangsessie het geheel terug aangezet en gekeken of alles aanging waar het hoorde aan te gaan.

En dan was er rook.

Rook is niet iets waar een flipperkast mee uitpakt als special effect.  Rook is slecht.  ERG slecht.  Rook duidt op dingen die verbanden.  That’s not supposed to happen, man.

Stroom uit, glas eraf, speelveld omhoog, spoelen gecontroleerd en gejodeld bij het aanraken van het exemplaar dat de linker slingshot bedient.  Het verschroeid papier errond was al een hint maar soms ben je nog al is te snel in de paniekreactie.  Kortom, vinger verbrand – en de spoel ook.

Kut.

Dat zijn dus kosten.  Niet alleen de spoel is in frut maar ook de stuurtransistor.  En dat is een gesoldeerd component op het moederbord.  Dat moederbord is om en bij de 23 jaar oud en niet zo courant meer te verkrijgen.

Per chance is de transistor een standaardmodel, kan Flashblue pcb’s solderen, heb ik een reserve-spoel snel kunnen vinden, zien de switches er nog goed uit (er is geen kortsluiting te meten), en kan het dus een “easy” fix zijn.

Te hopen, alleszins.

Other Links to this Post

  1. Vendetta » Schema’s — March 1, 2010 @ 4:36 pm

WordPress Themes