Big Buck Hunter

Nonkel Gary en zijn Stern fabriek zijn er nog eens met een nieuw kastje : Big Buck Hunter.  Gebaseerd op een thema van arcade-games die niet zo snel in europa te vinden zijn.  In de “Big Buck” series, of BBH,  moet er namelijk op wild gejaagd worden.  Elanden, enzo.

Wat kan dat een .eu mens dan bommen ? Wel, kijk eens wie er allemaal achter de BBH reeks zit om te beginnen.

Allereerst komt de naam George Petro naar boven drijven.  Petro is de bedenker van het hele BBH verhaal met zijn firma Play Mechanix en is afkomstig uit de Midway stal waar hij onder andere de code van de T2 Arcade voorzag.  Maar de mens komt ook voor in Fish Tales als voice-actor en deed wat software voor Road Kings – beide Mark Richie kasten – onthou die naam voor zometeen.

BBH wordt verdeeld door Raw Thrills.  Aan het hoofd van deze firma staat een zekere Eugene Jarvis.  Jarvis werkte dan in ‘zijn’ Williams dagen samen met Steve Richie (broer van de naam die u dient te onthouden)  als software en sound-man voor onder andere F14 Tomcat, High Speed, Gorgar, Space Shuttle – flipper-aanhangers kennen deze kasten als en zouden best een “whow maat” kunnen uitten.

Eerste conclusie : de mensen die BBH op de markt brachten hebben een vrij groot verleden in de gaming en flipper-wereld.

Mark Richie komt nu ook boven water als mede-designer van het BBH-verhaal en in zijn huidige positie als “Production Coordinator” is hij er nog altijd mee bezig.  Richie is een van bekendere flipper-ontwerpers naast broer Steve en Pat Lawlor.  Met Taxi, F14, Fish Tales en The Getaway is de helft van mijn huidige collectie zelfs van de spreekwoordelijke hand van die gasten en hun team(s) (Lawlor staat op de 2de plaats met Fun House en Family Guy, trouwens).  Na Williams zat Mark Richie bij Capcom die tijdens de pinball-boom in de jaren 90 ook actief waren in het segment en best wat memoriabele kasten hebben afgeleverd voor de liefhebbers.

Tweede conclusie : er zit best wat flipper-kennend volk achter die BBH-franchise

En meteen wordt het duidelijk waarom er een BBH-flipper op de markt komt.  Die gasten zien dat zitten, weten hoe het moet en hebben de Stern-boys – uiteraard – bijgestaan in het design, rule-set en whatnot allemaal.  Zodat het er plotseling een pak beter uitziet, op papier althans.

Laatste in het rijtje is een Stern-man : John Borg, de officiële designer van de flipper.  De man heeft zijn tegenstanders maar dat hij “het” wel degelijk kan mag duidelijk zijn.. Jurassic Park, Tales From The Crypt, Star Wars horen bij de betere Data East games en zijn (gedeeltelijk) zijn werk.

Dus..  Als dit een “meh” game wordt, is het wel ergens zwaar fout gelopen.  De mensen die erachter zitten kennen de industrie en in elk denkbaar cafe in redneck-usa-land staat bijgot een BBH-toestel.  Als 10% van die locaties nu ook een Stern-kast er naast zetten hebben ze meteen hun best verkopende pinball “ever”.

Optimisme… Een beetje toch…

Other Links to this Post

  1. Vendetta » Big Buck Playtime — March 9, 2010 @ 9:27 am

WordPress Themes