Big Buck Playtime

Met dank aan verkoper Carl en verzamelaar Bingovit de kans gehad om de nieuw Big Buck Hunter Pro van Stern eens te bepotelen – en ja, ‘t gaat weer de pinball-toer op, live with it…  Ik had het er al een paar keer over de afgelopen maanden maar sinds kort zijn er een aantal (minstens 13) exemplaren ervan in ons landje terecht gekomen.

Foert en dergelijke, direct er aan beginnen.. Het kan allemaal zo moeilijk niet zijn, toch ?  Ja tereire…  3 ballen direct weg langs de linker-drain en wat waren wij happy dat er niet telkens 50 cent moest gedeponeerd worden in het slot aan de voorkant van de kast.

Maar goed, paar extra games er op losgelaten en dan krijg je het wel door.  De grote eland die best wel snel over het speelveld spurt is de simpelste multiball en jackpot-mogelijkheid.  Enkelvoudige jackpots door het beest een tik te geven, dubbele jackpots door de shots te maken die actief worden nadat je travelling elk voorvernoemde saflet hebt gegeven met de stalen bal.  Eenmaal alle dubbele jackpots gemaakt komt dat beest nog is uit zijn schuilplaats en komt de super jackpot actief.  Er zijn dan nog methodes om de jackpots te verhogen en te verdubbelen…

Dat verdubbele gaat via de “Ram”.  Letterlijk een ram want met een kickback mechanisme knalt dat rotbeest de bal recht terug naar beneden en je mag moeite doen om de bal onder controle te houden, ‘t viel mij op dat de hele kast effing snel speelt voor een Stern – pfwiew, ‘t was werken vantijd.

Een soort van “ball lock” is present bij de vogeltjes, voor Bird multiball – wat anders ? , maar een echte fysieke ball lock is er niet aanwezig… Alles in software en hier stoort het niet daar multiballs gewoon starten en er niet eens sprake is van een “lock”, de software knalt gewoon de bal in de shooterlane en de auto-plunger caramboleert deze richting orbit en pop-bumpers.

Verder nog een ander wild beest dat “openklapt” en je “terug dicht kan klappen” voor jackpots en multiballs en een ramp, de moose-ramp die gebruikt wordt voor het “moose on the loose” segment.  Swedish Chef jokes zijn toegelaten wat mij betreft, met of zonder Chocolat.

Ik zou hier een ganse review kunnen doen, maar dat kunnen anderen uitgebreider en beter, ‘t enige dat ik onthou is dat die best wel bij mij thuis mag komen te staan.  Jammer van de 4000 euro nieuwprijs maar in een jaar tijd gaan we eens kijken wanneer de eerste explotatiekasten terug naar de verdeler gaan, zo is die Batman er uiteindelijk ook gekomen.

WordPress Themes