Op Een Onbewoond Ei-Hei-Land !

Okay, okay, Texel is dan niet onbewoond maar met pakweg 14.000 inwoners is het toch niet dichtbevolkt – uiteraard het toerisme even niet meetellen.

Dat toerisme is wat afgelopen weekend ondergetekende daar ook gaan doen is.  Samen met de collega’s op “Ventenweekend” in een vanantiewoning in dorpje “De Koog”, aan de linkerkant van het eiland.  Een eiland dat enkel en alleen maar bereikbaar is per boot.  Geen brug, nougabollen.  Alles wat op het eiland te vinden is komt aan land met een boot van plaatselijke rederij “TESO”, wat staat voor Texels Eigen Stoomboot Onderneming.  Yep die firma bestaat ook al efkes.

Maar goed.    OK vakantiehuisje, witte muur voor op te projecteren, free WLan in het wijkje waar we zaten, alles op wandelafstand, kabeltv voor als er niks meer op DivX te zien was, 3 slaapkamers, slaapzak meebrengen maar voor de rest alle huisraad voorzien.  Allright !

Het eiland zelf ? Veel wind, weinig wegen, maar je bent ook overal direct.  Het “centrum” van het dorp zag me er een tourist trap uit, voor de één of andere reden trekt dat vooral duitsers aan trouwens, maar dat mag er wezen.

Best wel cava plek..  Te onthouden voor zelf eens een weekendje te organizeren maar dan na de zomer, vanaf nu zijn de tarieven belachelijk. 500 euro voor een weekend ? Tereire..  Dat moet en zal goedkoper.  Alleen even vergeten dat het dik 3 uur en half rijden is, een goede 100km boven Amsterdam – dus mikken met het avondspits op de heenreis en dan zien dat je niet aankomt in Den Helder wanneer de boot net vertrokken is, dan ist een uur schilderen op de parking van de haven.

WordPress Themes