My First Website

Stelt Michel de vraag  ”…en wat is uw oudste nog ongewijzigd overblijvende website op het internet?

Deze site, Vendetta.org bestaat al in één of andere vorm sinds eind 1998.  Genoeg vormen om er eens heel artikel over te maken maar tervoren was er uiteraard nog activiteit.

Mijn eerste online pages moeten bij Ping gestaan hebben, ik had daar mijn eerste dial-up abonnementje en later ongetwijfeld nog het een en ander bij United Callers (kent iemand dàt nog ?) maar de oudste pagina die ik nog vond stond bij TVD.

TVD werd nadien Chello en achteraf overgenomen door Telenet.  En telkenmale is mijn hoopje Frame-gebaseerde HTML code mooi meegemigreerd, hoewel ik er denk ik niet eens meer klant was – laat staan mijn zus die het toenmalige abonnement in Leuven had overgenomen.

Maar goed, hier zijn we met “FRaNKy’s Computer Collection“, met als laatste update 8 november 2008, een dikke maand vooraleer Vendetta.org voor het eerst werd geregistreerd op de 27ste van diezelfde maand (edit : blijkbaar nog iets gewijzigd op 9 januari 1999).

Zo snel terugkijkend werkte ik net wel of niet bij Unizo, woonde uiteraard nog in Leuven en was had de Pentium 166 met 32MB ram voorzien van een Redhat enerzijds en BeOS anderzijds om mee te spelen en de Pentium II-300 als main PC.  Ik herinner me dat die RedHat er snel is afgevlogen voor een Win98 Lite toen die uitkwam.  En die PC heb ik nog altijd.  Al ja-ren niet meer aangezet maar die kast zit zo vol stickers en memorabilia dat die telkenmale mee verhuist.  De components van de Pentium-II zijn denk ik in de brand-opkuis weggegooid, toch niks meer mee aan te vangen.

Er zijn nog andere pagina’s geweest op het Darklife.com domein en dergelijke op een test-bakje in de Unizo/NCMV racks maar schiet daar nog iets van over ?  Ik zou eigenlijk die Star-Wars dingen gemaakt uit BNC-connectoren nog eens willen terugzien op foto.  Of die “Imperial Superstardestroyer-GSM”.  Misschien heeft Darkman die nog ergens, maar ik betwijfel het.

En tegelijkertijd heb ik mezelf weer bestempeld als een oude zak.  Graag gedaan.

  • By Jeremy, March 18, 2010 @ 10:15 pm

    leuke timing … een paar dagen geleden “voor de fun” eens een 10 jaar oude gnu-linux.net backup terug gezet op virtualbox, waaronder de home directory van een zekere FRaNKy dat toch wel geen proto versie van Vendetta bevat zeker ? Time flies …

  • By Darkman, April 20, 2010 @ 2:27 pm

    Wees gerust, de eerste versies van http://www.darklife.com staan nog steeds ergers in backup. En jawel, de foto’s van de bnc connectoren en dergelijke staan daar nog tussen.
    Uw rants daarentegen die op een subdomein stonden misschien niet. Kan ik mij minder goed herinneren.

Other Links to this Post

WordPress Themes