My Gameroom

Game-specifieke pagina’s : Cyclone, Mame Box, Robocop.

Dankzij (of is het desondanks ?) een jeugd in de “Jaren 80″ bracht ondergetekende nogal is wat tijd door in de Arcades, Lunaparken of op z’n hollands “Gokhallen” zoals de dingen op de spaanse campings bekend waren. Hang-outs van indertijd : Reflex in Oostende en Middelkerke, Lotus in Middelkerke, MGM en ‘kinnekes’ in Leuven. Al dat moois is intussen zo goed als niet meer maar door terecht te komen op Gameroom.be is de arcade-microbe bovengekomen en staat hieronder het resultaat – min of meer chronologisch in omgekeerde volgorde (dat wil zeggen : nieuwe info bovenaan, oudere stukken onderaan de pagina).

v2.1.01 Beeldmateriaal

The DMD collection

Alphanumerical Line-up

v2.1.01 Why So Serious ?

Okay, nu is de wishlist echt leeg.  Batman – Dark Knight is toegevoegd aan de collectie.  En ja, plaats-gewijs staat het inderdaad OOK vol maar nu kan ik mij niet meteen een “whow, want” kast meer voor de geest halen die er echt echt echt echt ECHT moet komen.  Of ‘t moet een Revenge From Mars zijn, natuurlijk.

v2.1.00 Verschuiving

Alles een beetje geschoven met de indeling.  De alfanumerieke collectie aan kleine muur gezet, de DMD’s waar ze stonden.  Uitzondering is de F14 die in het DMD rijtje mag blijven staan voor het moment.  De volgende keer dat alles van stroom voorzien is volgen er foto’s.

v2.07 Defeat Yagov !

Nog eentje die van de wishlist af mag.. F14 Tomcat.  Classic Steve Ritchie flasher design.  Veel licht, snelle gameplay, niet overdreven moeilijke rules.  Eén van de eerdere modellen met witte in plaats van rode flasher-domes dus allemaal lekker verblindend.

Ja er is wat werk aan maar eens goed “kuisen” zal al heel veel doen.  Can’t wait to get started…

V2.06 Foto

Gameroom Update

De nieuwe aanwinsten een beetje op de voorgrond geplaatst, zie…

V2.06 Pinbot Stranded !

Een Taxi ! Yes !  Onozel gespeeld “in mijn jeugd” en zo simplistisch dat het geweldig is.  Ventjes oppikken door middel van droptargets, sinkholes, bumpers, multiball release via een ramp.  Très System 11-ish.  Ja zoals elke Taxi is er werk aan.  De display is al vervangen door PinLed exemplaren maar zowel de ramp als de “skill shot bowl” zijn gekraakt.  Wat tape houdt het bij elkaar maar eigenlijk zou dat vervangen moeten worden. De ramp is verkrijgbaar in reproductie, de “bowl” jammer genoeg niet en is vandaag de dag zo goed als onvindbaar.

V2.05 It’s Rudy Time

Cyclone had een amusements-park thema met roller-coasters, een spookhuis, draaimolen en wat-nog-allemaal maar deze IS gewoon een levend amusements-park.  Grote Rudy in het midden van het speelveld, sarcastische opmerkingen rond uw kop gesmeten door een plastieken ventje, gans gekuist, nieuwe lampjes, looks as close as new as you can get them.  Funhouse.  Altijd al op de “EPIC WANT” lijst gestaan en mag Earl-gewijs er nu van geschrapt worden.  Een blijvertje in de collectie.

V2.04 No More Rumble

Wegens los uitgespeeld en “niet veel challenge” meer aan en vanwegen interesse uit “een goed huishouden” heeft de Data East WWF Royal Rumble de collectie verlaten.  Ik weet’m nog staan dus ik kan worst case nog altijd even naar Hasselt voor nog eens een nieuwe highscore te zetten en een 6-ball Rumble Multiball te spelen.

V2.03 Foto Update

Gameroom v2.03

Robocop staat nog atlijd in panne aan de zijkant en ontbreekt dus op de familiefoto.

V2.03 – You there, with the fish !

Via EricPinball iemand gevonden die een Cyclone zocht en een Fish Tales in de aanbieding had.  Ruilen ? Goed idee.  Met de Cyclone naar Louvain-La-Neuve gereden en met een Fish Tales teruggekeerd.  De buitenkant is verschenen, de fish-inserts zijn meer dan redelijk en het molentje draajt zoals het moet draaien.  De vis in de kopkast “klopt” wel niet maar momenteel niet echt veel zin om dat uit te zoeken.  De spoel zit er maar doet niks in de test, ‘t zal ergens een kabeltje zijn gok ik – de flasher in de kopkast daarentegen doet het wel.  Op de “to-do” lijst zetten.

V2.02a – Suspect ran the red light

High Speed is niet meer, opgehaald door de man die de chauffageketel kwam reinigen een week voordien en in een vorig leven nog onderhoudstechnieker was voor een grote exploitant uit de buurt van Herentals – EN die op zoek was naar een game om thuis te zetten.  Aldaar, High Speed stond te koop en is tijdens het uitborstelen van de brander door verkocht.  Grote broer The Getaway – High Speed 2 moest even treuren maar had met Who Dunnit? al een nieuw vriendje naast hem gekregen.

V2.02 – Cluedo Pinball

Alweer een paar maanden – of is het al bijna een half jaar ? – geleden in een frituur in een limburgs dorpje dat met de naam “Koersel” door het leven gaat ooit op zoek geweest naar een Taxi kast die aldaar te vinden zou zijn.  Driewerf helaas, geen Taxi meer te bespeuren – defect weet u wel.  De uitbater, zelfverklaarde pinball liefhebber die hij is, drong echter aan op een ander exemplaar en het werd een “Who Dunnit ?“.  2 euro en 3 uur later besloten dat dit een exemplaar was dat eigenlijk wel in de collectie mocht staan dus werd er passief uitgekeken naar eentje die voorbijkwam.

En het wachten werd beloond eind september…  Een OK exemplaar met wat schrammen op het houtwerk maar met OK plastics, inserts en zeer belangrijk jackpot-mechanisme en intacte lift-ramp – beiden verantwoordelijk voor zowat de halve speelveld-vulling.

De komst van deze kast houdt wel in dat er het één en ander moet verdwijnen om plaats te maken.  Gezien “The Getaway” met exact hetzelfde thema en toch iets meer ‘zing’ nu naast oude broer “High Speed” staat is deze laatste op de markt gegooid op zoek naar een ander huisje om op te vrolijken met politie-sirenes en zwaailichten.

V2.01a – Cyborg Updates

Het plaatsen van een nieuwe MPU bracht geen oplossingen bij het Robocop exemplaar.  Au contraire er had nog minder GI zin om ook maar iets van licht uit te stralen en het soundbord is plotseling ook een leven op zichzelf begonnen in combinatie met het uitblijven van de solendoids-actie.

Kortom ook een nieuw transistorbord geplaatst en de power-supply eens laten reviseren – bij het uitpluggen van een zekering kwam opeens de halve printbaan mee.

V2.01 – Run the red light, Again.

De “designed by Steve Richie” collectie is nog een beetje groter geworden.  Naast de bestaande High Speed is ook de “opvolger” in de reeks The Getaway – High Speed 2 de gameroom komen vervoegen.  Een gelijkaardig thema (door het rode licht rijden en wegspurten van de ordehandavers) en deels ook ontwikkeld om het nieuwe platform (WPC in tegenstelling tot het “oude” System 11 voor High Speed) een show-off case te geven.  Nog meer gelijkenis in de police-radio samples – het zijn gewoonweg dezelfde – en er staat ook een rood zwaailicht op de kopkast.

Toegegeven, één van de moeilijkere kasten.  Compleet onvergefelijk voor een bal die niet heel heel heel heel HEEL exact gemikt is – die knalt dan tegen een rubbertje en woeps de outlane in of SDTM met niks aan te doen.  Daarentegen is de multiball een challenge om u tegen te zeggen dus het “YES” gevoel van wanneer het lukt is des te groter.

Oh, en de video-mode is effing Out-Run.  Out-Run baby.. Ok zonder “magical sound shower” maar toch..  Out Run…  Yes !

V2.0 – Omdat het niet altijd in Beta kan blijven.

Gameroom v2.0 - 1

Versie twee punt nul in al zijn glorie.  Alles op zijn plaats en aangezet waar mogelijk – Robocop in’t midden is nog niet volledig operationeel dus blijft nog even donker.  De Mame Box staat ook waar hij moet staan maar het is nog even zoeken naar de audio-versterker in de overgebleven verhuisdozen om weer geluid te krijgen bij de games.  En ja, de screen-decal moet nog steeds afgeprint worden.

V2.0 Beta – Almost There…

Gameroom V2.0 Beta

De muren zitten onder de donkergrijze verf (Night Jewels 2 uit de Brico-Dulux catalogus), de nieuwe stroomkast hangt omhoog, de netwerkkast hangt hoog genoeg dat er een backbox onder kan en de RGB leds zijn geïnstalleerd en functioneel.  Rest nog het afbreken van een oude spoelbak en het terug opstellen van de Royal Rumble en t’is gebakken.  De Space Chaser staat ook al terug op z’n plaats maar is niet zichtbaar in bovenstaande foto.

V2.0 Alpha – Verhuisd !

Gameroom v2.0 Alpha

Na 6 uur sleuren en alles op verhuisliften duwen om het 2 verdiepingen naar beneden te transporteren en terug binnen te dragen in de nieuwe locatie is er nog wel een pak(je) werk aan maar ‘t staat nu toch allemaal naast elkaar in dezelfde ruimte. Staat nog op de to-do list : verven van de muur, verlichting omhoog hangen, paar dingen herstellen aan de kasten in kwestie waar nodig.

V1.2c – Run The Red Light !

High Speed kwam vrij onverwacht voorbij en t’is een klassieker en in vrij cava staat. Initieel de kast niet gekocht maar dankzij wat beloftes tot soldeer-cursussen van anderen – er is wel wat werk aan het ding – toch maar overgegaan tot de aankoop. Al met al een paar games op losgelaten en de kast gaat achteraf beter besproken worden. Tot dan is het oefenen in Virtual Pinball.

V1.2b – Stewie Pinball !

Na op de eerste BFC wedstrijd wat gespeeld te hebben op een Family Guy – een Stern van ongeveer 2 jaar oud – stond de kast direct hoog op de ‘want’ lijst, zou er een betaalbaar exemplaar voorbij komen. Gotver-de-gotver was dat uiteraard het geval en staat deze nu ook te wachten op de verhuis-vrachtwagen richting nieuwe woonst. Meer valt er momenteel nog niet over te zeggen, op “Giggety Giggety” na uiteraard.

V1.2a – Cyborg Alert !

Ik ben een Robocop-gek. Speel de arcade game los uit, heb ALLE dvd’s (dus ook de Criterion Special Edition, de Boxset, de canadese tv-films) buiten de onvindbare tekenfilmreeksen en een actionfiguurke of 2 en denk nog altijd dat ED-209 Darth Vader z’n ass meer dan voldoende kan kicken. De pinball stond indertijd in Middelkerke en is zowat het beste dat ik ken op gebied van pinball muziek… Pure Detroit-Acid komt er uit dat ding, vooral bij de multiball start. Vrij moeilijke kast trouwens maar “het is voor de uitdaging” hé. Aanschafstaat is “vuil” maar zou electronisch in orde moeten zijn – indien niet gaat er een Rottendog in en wordt het ding geshopt tot het weer helegans in orde is. Staat momenteel in opslag wegens aan te komen verhuis.

V1.2 – Ride The Cyclone !

Gameroom v1.2

Gameroom V 1.2 Lit Up

Voor de één of andere reden vind ik alfanumerieke pinballs “cooler” dan DMD’s. Het zal te maken hebben met de beperkingen die meespelen qua display denk ik en wat er nog grafisch uitgehaald kan worden met een paar streepjes links en rechts op de display te activeren. Zo ook bij de 2de kast, een Cyclone – Williams uit midden jaren 80. Geen multiball, alfanumerieke display en ‘t ding maakt “geluidjes” – te verwachten met het kermisthema. Er is wat werk aan de kast met een vrij kapotte mylar en inserts die naar boven kruipen maar mechanisch en electronisch is alles in orde dus perfect speelbaar.

V1.1 – Lets Get Ready To Rumble !

Arcade & Pinball

Altijd al een “zot” geweest van “de catch” indertijd op Eurosport in de hoogdagen van Hulk Hogen vs The Ultimate Warrior en toen dit Data East model voorbij kwam MOEST dat in de collectie zitten als eerste pinball. Een model zonder “toys” dus er kan vrij weinig aan kapotgaan dat niet eenvoudig (alhoewel) te herstellen is. 6 ball multiball voor wie zover komt in de gameplay en “it has the Hogan” int groot erop met Macho Man Randy Savage met voldoende Oooh Yeaaaaaaaahs bij de bonustelling. Het speelveld en software zijn prototype dus met zijn quircks – maar da’s een deel van de charme zeker ?

V1.0 – Mame Arcade Box

Arcade Machine with Control Panel

Gekocht via Kuroto voor ochere 45 eur voor “de kast” alleen zag het er al een pak beter uit na een halve bus CIF en ander schoonmaakmiddel ertegen te gooien. Is nog op zoek naar een decal voor rond het scherm – is jammer genoeg wat in de “design-fase” blijven hangen.

WordPress Themes