Cyclone

Cyclone 05

Het idee voor een 2de kast zat in m’n kop bij het vertrekken naar de Collectors & Fantasies beurs in Mechelen – als’t even kon een alfanumerieke oude Williams die ik vroeger nog voorzien had van 5- en 20 frank stukken. Als’t kon een Pin*Bot of Millionaire maar deze Cyclone vervulde ook meer dan voldoende de voorwaarden. Simpele gameplay zonder multiball maar simpele FUN. Fun speech, funky soundtrack en genoeg moeilijke shots om genoeg moeilijkheidsgraad te genereren voor gevorderde spelers.

MAAR de kast kon wel niet in de lift of via de trap en een verhuislift zoals voor de Royal Rumble had ik nu geen goesting in. Met een half geluk is Cyclone een “System 11″ kast die allemaal tussenstekkers voorziet tussen de kopkast en het speelveld dus moet de kabelsalat in de kopkast niet afgekoppeld worden. Met nog meer geluk stond er bij Aeneas een hele handleiding online die, met een paar uitzonderingen van bijkomende kabels, tot op de letter gevolgd kon worden.

Cyclone 1

Te labelen, bovenkant aan te duiden en te ontwarren kabelsalat

Cyclone 4

Resultaat na een uur labelen, vijzen en ontwarren

Uiteraard moet alles dan nog in verschillende delen met de lift naar boven en daar de oefening in omgekeerde volgorde diende herhaald te worden. Na alles voor een 3de keer te controleren toch maar de dappere gallier uitgehangen en de powerswitch een mep gegeven.

Gameroom V 1.2 Lit Up

En voila.. Alles werkte van de eerste keer.

Intussen heeft dit exemplaar de collectie verlaten. Mooie kast maar eenmaal de jackpot per game een paar keer gehaald kan worden is het er jammer genoeg een beetje af. Al bij al blijft het toch één van de beste System11 games.

Terug naar My Gameroom

WordPress Themes