Robocop

Update 3

Robocop Pinball WIP

Een heel pak updates om samen te gooien.  Allereerst zijn de playfield-lampjes onder handen genomen.  Alle exemplaren onder het playfield zijn eruit gehaald en vervangen, de bijhorende nieuwe wedge flashers zijn nog onderweg uit Noorwegen en worden later aangepakt.  Ook de verlichting in backbox is eruit gehaald – op bovenstaande foto brandt het licht nog – klaar om nieuwe exemplaren in de sockets te klikken/draaien.

Meteen ook een beeld van de Rottendog display onder controle van de bijhorende MPU, die verborgen zit in de backbox.  Ook het PPB bord dat het playfield van stroom voorziet is intussen vervangen en doet zijn “ding” zo goed en kwaad als het nog kan met de versleten componenten op het playfield.

Het soundboard probleem lijkt iets “gekend” te zijn voor die generatie.  De sound-selector chip zou het gehad hebben maar kan vervangen worden, op voorwaarde dat die IC nog ergens te vinden is uiteraard, maar worst case is er via eBay een ander soundboard toegekomen dat dienst kan doen zou het huidige volledig alle dienst weigeren.

Intussen is de hele kast vertrokken naar een restaurateur om het reserve playfield dat ik op de hop heb kunnen tikken tegen de franse grens samen te voegen met het huidige.  Sommige plastics zijn in betere staat alsook de target-banks dus combineren die handel.  Het reserve-playfield zelf krijgt later een bestemming als salontafel of dergelijke.

Update 2

De print en display zijn vervangen door een Rottendog-exemplaar en de MPU is door de personen met de juiste skills om-gejumpered naar een 256K+128K ROM layout in plaats van de 512K ROM setup waarmee het bord uit de doos komt.

Intussen is er nog steeds geen verbetering met betrekking tot de pop-bumbers en slingshots en heeft de GI (oftewel Global Illumination, de standaard witte lampjes rond het speelveld) het ook begeven.  Om maar te zwijgen van de soundcard die nu steevast de verkeerde muziek afspeelt op de raarste momenten.

Heel waarschijnlijk heeft het Playfield Power Board ook zijn beste tijd gehad – dit zorgt voor de voltages voor al deze net opgenoemde prularia – en is er een vervangstuk onderweg.  Nieuwe, deftige, romchips staan meteen ook op het programma.  De huidige IC’tjes hebben ECHT hun beste tijd gehad en vallen eigenlijk uit elkaar terwijl je er naar staat te kijken.

Update 1

Ik ben een Robocop fanboy.  Ik geef het toe.. Ik speel de arcade-game los uit, heb zowat alle dvd’s – en wat niet op dvd is te krijgen staat dan wel ergens in digital download – plus een paar actionfigures enzovoorts.  Groot joleit eind jaren 80 toen Data East met een pinball uitkwam beaseerd op de series -streep- eerste film.  Een hilarisch moeilijke kast maar als die jump-ramp shot lukt is’t enkel en alleen maar zoveel beter.  Hands-down ook de beste multiball-start-muziek EVER…  Soit heel de soundtrack is late-80s Detroit techno.

Toen via Marktplaats mijn exemplaar naar boven kwam moest ik die dan ook hebben, geen discussie mogelijk.  Met maar een dikke 1500 exemplaren gefabriceerd is de keuze niet zo groot dus je moet dan wel nemen wat je kan krijgen.  De kast zelf heeft afgezien.. Speelveld vrij smerig, roest op de rails en andere metalen onderdelen, display die raar doet, paar coils (slingshots, kickback) die niet reageren.  Hier zou dus werk aan zijn.

Burned MPU 1

De oorzaak voor de display was vrij snel gevonden.  Een stevig gefrituurde connector verklaard alleszins veel.  De hele rij onder CN1 is “weg”, aan de zijkant bij CN2 is er ook een componentje danig gefrituurd.

Burned MPU 2

Verder op het bord nog een pak batterij-zuur-schade.  Niet meteen te zien maar wanneer je het aantal aangetaste chips bekijkt, klinkt het opeens een pak aannemelijker dat er het één en ander niet deftig werkte op het speelveld.

Deze kast blijft alleszins nog wel even “Work In Progress” – Updates verschijnen wanneer ze zijn uitgevoerd.

Terug naar My Gameroom

WordPress Themes